Publikation

På gång inom forskning och innovation för minskat matsvinn

Dokumentation från workshop den 12 oktober 2021
Omslag publikation

Om publikationen

Varje år slängs stora mängder mat som hade kunnat ätits om det behandlats annorlunda. Svinnet uppstår i hela livsmedelskedjan, i jordbruket, livsmedelsindustrin, restauranger och storkök, butiker och i hemmen. Naturvårdsverket höll den 12 oktober 2021 en workshop där den forskning som pågår om matsvinn presenterades.

Här presenteras resultaten från workshopen. Workshopen är en insats inom livsmedelsstrategins uppdrag för minskat matsvinn och arrangerades i samarbete med Livsmedelsverket och Jordbruksverket.

Bakgrunden är de två nationella etappmål för minskat matsvinn till 2025 som antogs av regeringen 2020:

  • Matsvinnet ska minska så att det sammantagna livsmedelsavfallet minskar med minst 20 viktsprocent per capita från 2020 till 2025 och dels att
  • En ökad andel av livsmedelsproduktionen ska nå butik och konsument 2025
ISBN
978-91-620-8881-1
Utgiven
‎2‎/‎8‎/‎2022
Sidor
27
Författare
Hans Hellberg.
Omslagsbild publikation