Publikation

Affärsnytta och klimat i synergi

Rapport av SAM-Klimat – Samverkan för målgruppsanpassat stöd till små- och medelstora företag i klimatomställningen
Gröna växter gror ur mynthögar.

Om publikationen

Denna studie syftar till att se över de svenska företagens förutsättningar för klimatomställningen, öka förståelsen för hur små- och medelstora företag kan stödjas och vad för insatser och arbetssätt som kan accelerera företagens utveckling att nå klimatmålen.

Det finns ett behov av att öka samverkan mellan Naturvårdsverket och de regionala aktörerna i syfte att kraftsamla och öka kunskapen om varandras arbete inom klimatområdet för att hitta de lösningar som behövs i synergi för att stimulera små- och medelstora företags omställningsresa.

Denna studie vill därför undersöka vilka kunskaps- och finansieringsstöd som kan aktivera, engagera, förenkla och öka kompetensen hos små- och medelstora företag inom klimatområdet samt genom dialoger mellan nationella och regionala aktörer hitta den samsyn som behövs för att effektivisera arbetet.

Målgruppen är regionala aktörer och nationella myndigheter, däribland också Naturvårdsverket som kan ha användning av studien som underlag inför kommande satsningar och samverkansformer

- - - - -

 

ISBN
978-91-620-7000-7
Utgiven
‎7‎/‎15‎/‎2021
Sidor
187