Publikation

Handbok för provledare vid jägarexamen

Handbok 2018:1
En hjort i en skogsglänta.

Om publikationen

Den 15 december 1983 beslutade regeringen att jägarexamen skulle införas i hela landet den 1 januari 1985. Samtidigt bemyndigade regeringen Naturvårdsverket att bland annat utfärda föreskrifter för jägarexamen.

Naturvårdsverkets föreskrifter är bindande. Nu gällande föreskrifter (NFS 2015:10) trädde i kraft den 1 januari 2016 efter vissa ändringar i tidigare föreskrifter.

Handboken vänder sig framför allt till provledare för jägarexamen och är avsedd att medverka till att jägarexamen genomförs på ett enhetligt sätt i hela landet. Tillsammans med jägarorganisationernas PM, som också finns i denna publikation, ger den till exempel anvisningar om provplatsernas utformning och om hur proven ska genomföras och bedömas. Naturvårdsverket svarar för handbokens innehåll, liksom jägarorganisationerna svarar för sin PM.

Uppdatering av handbok för provledare pågår

Naturvårdsverket vill uppmärksamma er på att informationen kring teoriprovet och dess utförande i dagsläget inte stämmer till vissa delar. Jägarexamens teoriprov avläggs digitalt från och med 1 mars 2021 och denna förändring har inte omhändertagits än i handboken. Vi kommer att uppdatera handboken, men det kommer att ta lite tid.

ISBN
978-91-620-0181-0
Utgiven
‎5‎/‎15‎/‎2018
Sidor
105
Publikationens omslagsbild.