Från köp och släng till hållbara cirkulära affärsmodeller och ökad konkurrenskraft

Näringsliv, offentlig sektor och konsumenter – alla kan och måste bidra till att säkra framtida livsmiljöer och ett konkurrenskraftigt näringsliv. Naturvårdsverket i samarbete med Avfall Sverige och Delegationen för cirkulär ekonomi bjuder in till ett heldagsseminarium.

Seminariet syftar till att öka samarbetet mellan näringsliv och offentlig sektor för att främja hållbara cirkulära affärsmodeller och därigenom tillsammans minska avfallet och öka återvinningen.

Naturvårdsverket presenterar Sveriges nya Nationella Avfallsplan och Program för Avfallsförebyggande, där lång livslängd betonas. Avfall Sverige lyfter vikten av att alla delar i värdekedjan samverkar för en mer hållbar produktion och konsumtion och innovativ avfallshantering. Delegationen för cirkulär ekonomi kommer att presentera ett av sina nya verktyg –Programförklaringar – som ger aktörer möjlighet att samlas kring frivilliga åtaganden som stärker omställning. Programförklaringarna kommer att publiceras på Delegationens webbsida. 

Under mötet kommer föredrag av inbjudna föreläsare från näringslivet och det offentliga varvas med intervjuer, panelsamtal och nätverkande.

Seminariet hålls under Europa minskar avfallet, en vecka när hela EU kraftsamlar kring aktiviteter kring att förebygga avfall.

illustration-tobias-flygar.jpg

Program

Program kommer inom kort och uppdateras kontinuerligt.

Målgrupp

Vi vänder oss till alla som på något sätt har hållbarhet och cirkulär ekonomi på sin agenda.

Anmälan

Begränsat antal platser i Stockholm, lunch ingår. Det finns också möjlighet att delta digitalt. 

Anmäl dig redan nu. Det här vill du inte missa! Välkomna!

Kontakt

Rebecca Uggla, Naturvårdsverket, 010-69814 38,
rebecca.uggla@naturvardsverket.se

 Anna-Carin Gripwall, Avfall Sverige, 070 6626128,
 anna-carin.gripwall@avfallsverige.se

Ylva Notini Wallén, kanslichef till Delegationen för cirkulär ekonomi, 010-698 18 59, ylva.notini-wallen@naturvardsverket.se