Hållbar användning av plast En hållbar plastanvändning innebär i korthet att plast används på rätt plats, i resurs- och klimateffektiva, giftfria och cirkulära flöden med försumbart läckage. Foto: Mediaphotos / Getty Images
Nationell plastsamordning Nationell plastsamordning ska vara en drivande och samlande kraft för att Sverige ska uppnå en hållbar plastanvändning. Naturvårdsverket har samordningsansvaret, men för att vi ska uppnå en hållbar användning av plast måste vi arbeta tillsammans.
Foto: Johnér Nya krav för engångsplast EU:s engångsplastdirektiv börjar gälla sommaren 2021. Information om kraven samt frågor och svar hittar du här.
Foto: LukaSvetic / Getty Images Mikroplast Mikroplaster finns överallt men det är osäkert hur de påverkar människa och miljön. Vi behöver mer kunskap om hur mikroplaster påverkar miljön och människor.
Foto: Johnér Plast hos olika aktörer Information och inspiration om hur olika aktörer i samhället kan bidra till en mer hållbar användning av plast.
Foto: TT Plastens miljöeffekter Plast som hamnar i naturen har stor påverkan på djur, människor, klimatet och miljön.
Foto: Naturvårdsverket Delta i plastsamordningen Du kan delta i plastsamordningen på flera sätt, till exempel genom att anmäla dig till informationsutskick, ingå i referensgrupper eller delta i seminarier.
Foto: GrapeImages / Getty Images Plast internationellt Plastens miljökonsekvenser utgör en global utmaning som vi behöver samarbeta om för att lösa.
Foto: Naturvårdsverket Vägledningar om plast Stöd i arbetet med konstgräsplaner samt om informationsskyldighet och rapporteringskrav för plastkassar.
Foto: Naturvårdsverket Pågående arbeten och projekt Här hittar du pågående arbeten och projekt som genomförs i syfte att bidra till en mer hållbar plastanvändning.
Foto: Naturvårdsverket Möten och evenemang Möten och evenemang du kan ta del av för att få nya erfarenheter och öka din kunskap, med fokus på plast.
Filtrera och sorteraVisa mest lästaVisa senast uppdateratAlla typerSidor (50)Publikationer (12)Diagram (1)