Federal Maritine and Hydrographic Agency i Tyskland har i enlighet med Esbokonventionen artikel 4-5 översänt en uppdaterad miljökonsekvensbeskrivning för det havsbaserade vindkraftsprojektet ”Baltic Eagle”.
Ärendet har tidigare varit ute på remiss under Esbokonventionen men då flertalet förändringar har skett i projektet har nu en ny Miljökonsekvensbeskrivning tagits fram och skickats ut för samråd.
Sverige ges nu möjlighet att lämna synpunkter på miljökonsekvensbeskrivningen för Tysklands planer att etablera vindkraftsparken ”Baltic Eagle” i tysk ekonomisk zon, med avseende på etableringens konsekvenser och miljöpåverkan på Sveriges territorium.
Synpunkter senast den 5 februari 2021
Naturvårdsverket önskar eventuella synpunkter senast den 5 februari 2021 för att lämna ett gemensamt svar till Federal Maritime and Hydrographic Agency i Tyskland den 10 februari 2021.
Eventuella kommentarer önskas på engelska.
Samråd
Tidigare händelser
Financial Insurance GmbH har påbörjat planeringen av sammanlagt 200 vindkraftverk i området. Miljökonsekvensbeskrivningen för två av områdena har lämnats till Sverige för synpunkter, Baltic Eagle och Osterseeschatz.
De tre vindkraftprojekten - Baltic Eagle, Ostseeperle och Ostseeschatz - planeras i direkt anslutning till varandra och som närmast cirka 6 kilometer från ett annat vindkraftprojekt, Wikinger, som planeras med sammanlagt drygt 100 turbiner. Tre separata ansökningshandlingar med förslag till miljökonsekvensbeskrivning har tagits fram. Remissen gällde avgränsningssamråd.
Kontakt
Frågor om detta samråd besvaras av Egon Enocksson, tel: 010-698 11 91