Tvättbjörn (Procyon lotor)

Tvättbjörnen är ett rovdjur (halvbjörn) från Nord- och Centralamerika. Arten är en mycket anpassningsbar allätare som kan leva i en mängd olika miljöer, gärna nära människan i städer. Sitt namn har den fått från missuppfattningen att den tvättar sin föda när den i själva verket letar föda i vattnet.

Sidan senast uppdaterad: 11 augusti 2020Sidansvarig: Henrik Lange