Kalendarium

En överblick över de evenemang, seminarier och konferenser som Naturvårdsverket arrangerar. Här finns också länkar till evenemang där vi deltar med experter eller som utställare.

Vald dag: den 13 mars 2018

Kommande händelser

 • Webbinarium om LIFE-programmet

  Webbinarium med grundläggande information om LIFE-programmet. Vad kan man kan söka för typ av projekt och hur går ansökan till?

 • Klimatforum 2019

  På Klimatforum 2019 sätter vi fokus på utmaningar och presenterar möjligheter som gör skillnad. Vi tar också del av färska slutsatser från världens klimatforskare inom FN:s klimatpanel IPCC.

 • Vårmöte för nätverket Renare Mark 2019

  Den 20-21 mars möts vi på Clarion Hotel Arlanda för vårmötet 2019. Vi inleder mötet redan den 19 mars med ett studiebesök på Kvarnholmen och mingelkväll på Clarion Hotel Arlanda. Temat för vårmötet är Vatten och sediment.

 • Hantering av växtskyddsmedel på golfbanor

  Välkommen till ett webbinarium om tillsyn av växtskyddsmedel på golfbanor. Naturvårdsverket tillsammans med Jordbruksverket och Kemikalieinspektionen genomför ett nationellt tillsynsprojekt om hantering av växtskyddsmedel på golfbanor. Under hösten har de operativa tillsynsmyndigheterna genomfört tillsyn samt rapporterat in resultaten via webbforumet Effektiv Näring.

 • Miljöbalksdagarna 4-5 april 2019

  Naturvårdsverket anordnar Miljöbalksdagarna 2019. Temat för dagarna är "Miljöbalken – hållbara principer i ett samhälle som förändras".

 • Miljömålsdagarna 2019

  Välkommen till Miljömålsdagarna 2019 som kommer att äga rum i världsarvsstaden Karlskrona den 14 -15 maj.

 • Seminarium om produktval och substitution av kemikalier

  Naturvårdsverket arrangerar ett seminarium om produktval och substitution av kemikalier tillsammans med Substitutionscentrum och Kemikalieinspektionen. Seminariet riktar sig till handläggare på Länsstyrelsen och kommer att fokusera på hur frågor om produktval och substitution av kemikalier kan hanteras vid tillsyn och prövning av miljöfarliga verksamheter.