Kalendarium

En överblick över de evenemang, seminarier och konferenser som Naturvårdsverket arrangerar. Här finns också länkar till evenemang där vi deltar med experter eller som utställare.

 • Seminarium om mänskliga rättigheter, miljö och gruvor

  David Boyd, FN:s specialrapportör för miljö och mänskliga rättigeter, samt Flaviano Bianchini, grundare av Source International, kommer att prata om varför vi behöver använda ett holistiskt angreppsätt där vi integrerar miljö och mänskliga rättigheter om vi ska nå de globala hållbarhetsmålen. Seminariet sänds via live-streaming.

 • Nationell verkstad 2019

  Konferensen vänder sig till dig som vill agera! Under dagarna får du veta mer om de nya konsumtionsmönster som växer fram och hur företag och organisationer kan ställa om för att skapa nya värden som möter detta.

 • Huvudmannaträff naturum 7 november

  Varmt välkommen önskar vi dig som är huvudman på naturum till årets huvudmannaträff som i år genomförs som ett webbinarium.

 • Viltkonferens 2019

  I år kommer Viltförvaltarkonferensen och Viltforskningsdagarna genomföras i anslutning till varandra i Viltkonferensen. Temat för konferensen är framtidens viltförvaltning. Viltkonferensen äger rum 11-13 november i Stockholm.

 • Seminarium: Textilsmart kommun

  Avfall Sverige och Naturvårdsverket bjuder in till ett inspirationsseminarium om vad kommuner kan göra för att bidra till en mer hållbar textilkonsumtion under Europa minskar avfallet-veckan den 16 – 24 november 2019 som detta år har temat Utbildning och information.

 • Naturumträff

  Välkommen till årets naturumträff, här får du som naturumförståndare möjlighet att utbyta erfarenheter, nätverka och bli inspirerad till att utveckla naturum. I år kommer vi lägga stort fokus på att diskutera framtida satsningar och utvecklingsmöjligheter inom naturum.

 • Konferens om EU:s miljöavtryck samt marknadskommunikation

  På seminariet ”Moving towards sustainability – market communication of product environmental footprints” får du möjlighet att diskutera framtiden för miljöavtryck och hur vi bäst ska använda de verktyg EU-kommissionen tagit fram för att skapa en hållbar marknad.