Kalendarium

En överblick över de evenemang, seminarier och konferenser som Naturvårdsverket arrangerar. Här finns också länkar till evenemang där vi deltar med experter eller som utställare.

 • Seminarium: Textilsmart kommun

  Avfall Sverige och Naturvårdsverket bjuder in till ett inspirationsseminarium om vad kommuner kan göra för att bidra till en mer hållbar textilkonsumtion under Europa minskar avfallet-veckan den 16 – 24 november 2019 som detta år har temat Utbildning och information.

 • Naturumträff

  Välkommen till årets naturumträff, här får du som naturumförståndare möjlighet att utbyta erfarenheter, nätverka och bli inspirerad till att utveckla naturum. I år kommer vi lägga stort fokus på att diskutera framtida satsningar och utvecklingsmöjligheter inom naturum.

 • Konferens om EU:s miljöavtryck samt marknadskommunikation

  På seminariet ”Moving towards sustainability – market communication of product environmental footprints” får du möjlighet att diskutera framtiden för miljöavtryck och hur vi bäst ska använda de verktyg EU-kommissionen tagit fram för att skapa en hållbar marknad.

 • Välkommen till årets skandinaviska inventeringsmöte om stora rovdjur

  Mötet är till för personer som är involverade i inventering av stora rovdjur i Sverige och Norge. Även representanter från finsk rovdjursförvaltning bjuds in. Såväl myndighetspersonal, företrädare för berörda organisationer som forskare är välkomna att delta. I år är det Naturvårdsverket som står som värd och mötet kommer att genomföras någonstans i Stockholmsområdet.

 • Tankesmedja för friluftsliv 2020

  Nästa års Tankesmedja för friluftsliv är den 28–29 april på Djurönäset i Värmdö. Save the date!